dijous, 25 de febrer del 2010

Aiora

Hola!! Sóc una xiqueta d'Aiora. Es un poble situat a l'est d'Espanya. Pertany a la comunitat valenciana.Te al voltant d'uns 5.507 habitants. Aiora compta amb moltes festes importants:
· El gener celebrem la festa de l'Àngel on es fa una missa a l'ermita del sant Angel i es porta la imatge hasta la Parròquia.
· Al febrer es celebra Sant Blas, en què portan mansos i passen per diversos carrers del poble. Al febrer també se celebra els carnavals, comença amb correfosc. El dia més esperat és el dimecres de ceniz (L'enterrament de la sardina) on molta gent del poble es disfressa i hi ha una cercavila per diversos carrers del pueblo. Los demés dies hi ha màscares per la plaça Major d'Aiora.
· Després ve Setmana Santa a què es fa bastants processons. Dijous sant es realitza una procesion del prendimiento. Divendres sant es fa una processó al matí que dura apiximadamente 3 hores i per la nit la processó de l'enterrament. I per últim, diumenge es realitza la procesion de resurrecció.
· A l'agost se celebra la festa més esperada pels membres d'Aiora (els vous). El primer divendres d'agost es realitza el tancament del Torico en el qual es fa una cercavila amb la banda de cornetes i tambors, la banda de música, reines, cort d'honor i altres públic asistente. A el (?) de la setmana es fa vous al matí, tarda i nit, revetlla ... I a més a la glorita posen una fira d'atraccions per als nens.
· A l'octubre es celebra una fira (fira de la mel) que es col·loca a la plaça major. Se colocan casetas de varias cosas ( miel, carnicerias, pasteleria...) y tambien ponen un mercado mediabal.

Una abraçada