dimecres, 3 de febrer del 2010

Jarafuel

Estimada Raquel Morellà:
Hem rebut la teua carta, i estic molt interessada en donar-te informació sobre les festes i la localització del poble de Jarafuel:


Jarafuel és un poble molt menut amb 816 habitants. Pertany a la província de València i està situat al centre de la comarca de la Vall d'Aiora. La vila es va assentar sobre un turó al cim del qual s'aixequen les ruïnes d'un castell àrab, hui transformat en ermita. Els seus carrers són estrets i empinats, amb un traçat urbà molt irregular, excepte en la part baixa que s'assenta sobre la plana.

Jarafuel dues festes importants, una a l'estiu, La Fira, i a l'hivern les Festes Patronals a Sant Coronado i Santa Catalina.
Les festes d'estiu són a finals del mes d´agost, tenen una durada de 5 dies, i el seu plat fort són les revetlles, en les quals es veu sortir el sol ballant, amb gran ambient, en què no falta ningú. Durant el dia hi ha gran quantitat de festes (desfilades, actuacions, exposicions ...)
A l'hivern, del 24 al 29 de novembre, se celebren les festes en honor a Sant Coronado (patró de Jarafuel) i Santa Catalina.

Espere que aquesta informació et siga de molta ajuda i pugues realitzar el teu treball. Una abraçada.
Bea Carpio

2 comentaris:

elenaayorina11 ha dit...

M'ha encantat !!!
molt bonic i bé redactat pero`...Aiora es millor ehh!! q no se te olvide
tkm**

Beaa!! ha dit...

Gracias Elenaa!! pero sabes que nooo... jaja
un besitoo! tq