dimecres, 17 de febrer del 2010

festes de aiora!

Estimada Raquel,
He llegit la teua carta i m’ha interessat molt. M’ha agradat la teua preposició de treball i te vaig a explicar 2 festes:

Soterrament de la sardina: per començar anem ha parlar de l'enterrament de la sardina que se celebra el dia (?) és una cercavila on la gent es disfressa de colors foscos ja que és com si fóssim d'enterrament, cada persona es disfressa amb la seva cinquena o es cuadreilla tots del mismo. La gent porta molta beguda i beu riu, canta, balla i dura tota la noxe. Al dia seguent posen una carpa i els xiquets menuts van disfrazats amb lo que bulguen i esten tota la vesprada ballant i jugant.

Els bous(8 al 16 d’agost):
Els bous es una festa molt tipica de aiora on tota la gent lo pasa en gran dia, vespreda y sobretot nit.....la gent amb la seua cuadrilla fan tablats de madera i pasen alli totes les festes, totes els dies de festes. Llegen molta gent de fora de totes les parts del mon. Per la nit hi ha vervenes i caraoque.
Per el mati la dolçaina i el tabal pasen per les cases de totes les dames fins a casa de les reines, en casa de las reines preparen un aperitiu per a ir preparats a els bous del matí. Per la vesprada tota la gent esta més animada, la banda de musica no para de tocar les cançons tipiques de aiora. Per la nit algunes fen bous envolats i altres vervena. Asi totes els dies de festes de agost.

Espere que te agrade.
Una abraçada.
Antonia Gutiérrez.:)