dijous, 17 de gener del 2008

FÍ DE CULS A MALLOLCA - Opinió Personal

Autor: Pasqual Alapont Ramon (Catarroja, 1963)
Títol: Fi de culs a Mallolca
Editorial: Bromera – Espurna
Any de l’edició: Novembre, 2006
Nombre d’edicions: Dues edicions
Circumstàncies històriques: Ens presenta una galeria de personatges delirant i entranyable que explora tots els recursos de la comèdia i de l’humor, des de la ingenuïtat més candorosa fins a la ironia més corrosiva.

És un llibre escrit en narrativa, tracta d’amor, desamor, és a dir, d’aventuretes d’adolescents. Aquest llibre va dirigit per als adolescents entre 14 i 15 anys, és un llibre juvenil.

Els personatges són adolescents en busca d’aventures a la fi de curs, els mestres no poden amb ells, ja que són molt rebels. Els personatges principals són Víctor Machancoses i Helena. Els personatges secundaris són els alumnes: Mariona, Sergi, Clàudia, Macari, Lola Pernil de Jabugo, Lluís, Lola Segona, Wu Yu-Hui, Tere i Jeroni Cafè Olé; i els mestres: La Sintagma Nominal (Carme) i Digueu-me Toni (Antoni Sandemetrio).

Tot va començar quan se’n van anar de fi de curs a Mallorca. Per a començar es van deixar a Mariona al port de Dénia. Durant el viatge, Víctor va notar que sentia alguna cosa per Helena, ell també la va notar distinta. Quan van arribar a Mallorca van anar a un hotel anomenat Ca’n Pastilla. Víctor es va declarar i van ser nois, encara que pocs dies. I tot perquè Jeroni Cafè Olé volia a Helena, i un dia en un castell que van anar a visitar, Víctor va sorprendre Jeroni besant a Helena. Aleshores van tallar. Víctor va estar mal d’amor durant uns dies, i Jeroni no parava de molestar-lo. Per les nits les xiques se n'anaven a Portals, un lloc on anaven molts famosos, i a Víctor no li semblava molt bé que Helena se n'anara. Al cap d’uns dies, quan ja estaven a punt de reconciliar-se, se'n van anar a les coves del Drach i quan van apagar les llums, Víctor es va confondre i va abraçar Mariona pensant-se que era Helena. Helena els va sorprendre i estava dels nervis, va deixar de parlar a Víctor durant un temps. Una nit van conèixer unes asturianes i van quedar per a fer una fabada, van jugar a la botelleta i a Víctor no li abellia estar allí, aleshores se’n va anar a la piscina a pensar. De sobte va sentir la veu d’Helena, van estar parlant sobre el que havia passat, i es van reconciliar. Però els mestres els van vore i els van cridar perquè anaren a parlar amb ells. Quan van anar es van trobar amb els xics, que també estaven castigats per l’escàndol que van montar amb les asturianes . Més tard van acudir les xiques, que venien de Portals. Els mestres es van enfadar molt amb tots i els van dir que ja parlarien. Víctor va escoltar que Digueu-me Toni i la Sintagma Nominal van estar a punt de casar-se en el passat, però Digueu-me Toni la va deixar plantada per una joveneta i per això la Sintagma Nominal estava tant amargada. Víctor ho va arreglar tot i es van reconciliar. Va arribat el dia de tornada, van anar a comprar ensaïmades i se’n van anar. Quan ja estaven al vaixell, van vore que faltava Mariona, però ho van arreglar tot per telèfon. I al final tots van acabar feliços per a sempre. Per a tots va ser un fi de curs inoblidable.

Aquest llibre està situat en una època moderna, basada en l’etapa de l’adolescència.

S’utilitza un llenguatge amb molt de diàleg, també narra alguna cosa, però hi predomina el diàleg, amb llenguatge col·loquial, ja que hi ha molts malnoms.

La meua opinió sobre aquest llibre és molt bona, ja que em pareix un dels millors llibres que he llegit en la meua vida. Aquest llibre és molt bonic, aventurer, romàntic... Sobretot m'ha agradat una característica molt bona, els malnoms, està molt graciós.

22 comentaris:

Anònim ha dit...

Es un poc llarg pero es molt divertit molta sort

Anònim ha dit...

María el text esta molt llarg i no mel e llegit pero com se de que va pos mira. Que escribas muchos más i mucha suerte!!

Anònim ha dit...

MARIA EL TEXT ES MOLT LLARG PERO ESTA BEN ESCRIT DEDICAT A LESCRITURA PERQUE ET SOLUCIONARA LA VIDA D'ACI UNS QUEANS ANYS
SORT

Anònim ha dit...

aquest llibre xana! :D

Patricia ha dit...

Hola, quería saber si este libro se encuentra disponible en internet, esque me lo tengo que comprar y no voy muy bien de dinerillo... entonces si alguien me lo puede contestar muchisimas gracias.

PD: El libro tiene buena pinta!

Anònim ha dit...

El libro es una mierda! ni me lo he leido he venido a esta pagina para hacer un resumen copiado por gente que se lo habia leido, pero no me e aburrido mas en un libro!

Anònim ha dit...

me has salvat la vida amb aquest resum moltisimes gracies

Anònim ha dit...

moltes gracies pel resum ^^

Leslhy!! ✿CarpeDiem! ha dit...

Me podrias dar los recumenes del capitulo 2 3 y 4 por favor los nessito urgente o una pagina donde esten escritos!

StaLOLin ha dit...

Seran xulos estos que te demanen els resums!? A llegir-se el llibre collons! I eixe que diu que és una merda i no se l'ha llegit.. si ni se l'ha llegit!

Anònim ha dit...

A mi si que me a agradat, al principi no mel anava a llegir pero es molt xulo. Gracies per el resum ma servit per a comensar a llegir-me'l... XD :)

Anònim ha dit...

Es una mierda y encima el catalan un aburrimiento xd gracias por el resumen

Anònim ha dit...

El tamaño es perfecto , me ha encantado tu resumen me has salvado un examen . muchisimas gracias. está muy bien escrito

Anònim ha dit...

perfectoo!!

Anònim ha dit...

maria te quiero dame tu numero me has salvado la vida cuantos años tienes? Ojala tengas suerte en la vida y consigas trabajo si eres mallor y si eres adolescente que te salgan bien los estudios.Te quiero , besos , mi tuenti es leo collado neri por si te interesa xD es broma chau wapa

Anònim ha dit...

Aquest llibre és original o és traducció?
I una pregunta em podréis directo si te ilustracions?

Anònim ha dit...

Maria, muchisimas gracias wapa <3 (se supone k es un corazon XD) necesitaba un resumen del libro para el examen. Ya me lo habia leido pero no me acordaba gg

Anònim ha dit...

Y yo también ��

Andreu ha dit...

Gràcies pe'l resum. Ja m'havia llegit aquest llibre i dins de poc tinc un examen i no tinc temps de tornarme'l a llegir. Gràcies, de veritat.

646565 ha dit...

Te ha servit el resum per a el examen?? Esque no em fa molta gracia el llibre i tinc el examen dema

Unknown ha dit...

Esque es una mierda

Acerca de mí ha dit...

Gracias.